24 Ekim 2015 Cumartesi

İstanbul Coffee Fest 2015

Dikkat: Bu post aşırı kahve içerir!

Kahve sevmeyen olamaz diyerek konuya girmek istiyorum. Bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Coffee Festival'in biletleri de dolayısıyla günler öncesinden tükendi. 22 Ekim 2015'te başlayıp dört gün boyunca sürecek olan bu festival, diğer adıyla kafein bayramı, Haydarpaşa Garı'nda workshop, seminer ve tadımlarla içimizdeki kahve aşkını uyandırıyor. Şimdi bu festivalde neler oluyor size detaylandırmaya çalışacağım.







Her günü iki seanstan oluşan bu festivalde dünyanın farklı yerlerinden gelen kahveleri tatma imkanınız oluyor. Kahve nasıl demlenir öğreniyoruz, profesyonel baristaların elinden çıkan kahveleri içiyorsunuz, farklı butik kahve dükkanlarını tanıyorsunuz, farklı kahve makinelerini deneyip satın alabiliyorsunuz, el yapımı bez çantalardan defterlere kadar pek çok ürün alışverişinde bulunabiliyorsunuz ve kahvenin yanında sunulan sayısız çikolata, sandviç, pasta ve kekler ile karnınızı doyuruyorsunuz. Üstelik bunların hepsini sadece 25 TL verdiğiniz bir bilet ile yapıyorsunuz.







Festivalden çok memnun kaldığımı, ilkini kaçırdığım için üzüldüğümü ancak üçüncüye, dördüncüye, beşinciye hatta yüzüncüye bile bundan sonra mutlaka katılacağımı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Hem mekanın rahatlığı hem de pek çok kahve tadımında bulunabilme özgürlüğü gerçekten güzel bir festival deneyimi yaşatıyor. Ayrıca Babylon Presents sahnesi ile müziğe de doyuyorsunuz.





Bir sonraki kahve festivalinde görüşmek ümidiyle.

NOTLAR:

  • Festivalin Haydarpaşa Garı'nda olması gerçekten çok güzel. Hem karşıda hem de o yakada oturanlar için ulaşım zorluğu olmuyor.
  • 23 Ekim günü katıldığım seansla ilgili bilgilendirme yaptım bu yazımda. Ama genel olarak diğer günlerde de aşağı yukarı aynı şeyler olacaktır diye düşünüyorum.
  • Şansa hava pek de güzel olmadı. Ona rağmen festivalin güzelliğinden dolayı kimse havadan şikayetçi değil.
  • Caffé Nero gün boyunca hepimizi doyurdu. Croissant, tartolet ve çeşit çeşit sandviçler ile kahve yanında açlığımızı giderdi. Diğer standlarda da kahve yanında ikramlar mevcuttu ancak bu kadar çok olduğunu söyleyemeyeceğim.
  • Breaking Bad dizisinin temasından yola çıkarak yapılan kahve dükkanı Walter's Coffee Roastery yine damgasını vurdu. Hem satış amaçlı getirdikleri ürünleri, hem kahve demlerken giydikleri kıyafetler hem de gelenlerle fotoğraf çekilmeleri onları günün yıldızı yaptı.
  • Zapatista bana çok samimi geldi. Kahvelerini de çok sevdim. Beni eli boş yollamayıp kahveleri yanında içinde posterleri ve broşürleri olan baskılı poşetlerinden hediye ettiler.
  • Taş Kahve'nin taşta döverek kahve yapışı görsellikte onu ön plana çıkarmıştı.
  • Volumetric, T-easy, Petra, MOC, Kronotrop, Drip, Coffee Sapiens, Caffé Vergnano, Caffé Mio, Ben Coffee Roasters aklımda kalan güzel kahve standlarından bazıları. Hepsinden çok memnun kaldım. Katılımcı listesine buradan ulaşabilirsiniz. Hepsi iyi ki gelmiş, tekrar gelsinler. Kartvizitlerini de aldım zaten. Mutlaka boş vakitlerimde dolaşacağım buraları.
  • Çöp kutusu sayısının kesinlikle arttırılması gerekiyor. Elimizdeki bardakları atmak için gün boyunca hep dolaşmamız gerekti. Gezmemiz için kasıtlı yapıldıysa ama işe yaradığını söyleyebilirim.
  • Kahveden yapılmış arabası ile Fiat güzel bir stand açmıştı.
  • Eşantiyon ürünlerin bol olması müşteri çekmek açısından çok iyi bir taktikti.
  • Gelen bütün kahve dükkanlarının kahvelerini tattım. Evet açgözlü ya da kahve arsızı diyebilirsiniz. 
  • Babylon Presents sahnesinde hangi gün ve hangi saat kim sahne alıyor buradan ulaşabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder