17 Ocak 2016 Pazar

The Art of Banksy

Hey sergi severler! Bu haberim size.

Banksy herkesin bildiği üzere başta İngiltere olmak üzere farklı ülkelerde yaptığı duvar resimleriyle ünlenen bir sanatçı. Gerçek kimliği bilinmiyor ve eserlerinde "Banksy" imzasını kullanıyor. Politikayı, kapitalizmi ve benzeri pek çok temayı graffitileri ile eleştiren Banksy'nin sergisi şu an Steve Lazarides küratörlüğünde Global Karaköy'de.

14 Şubat'ta başlayan sergi 29 Şubat'a kadar sürecek. Ulaşım da oldukça rahat. Karaköy rıhtımdan sağa doğru devam ettiğinizde hemen oradaki sokakta görüyorsunuz binayı. Sabah 10'dan akşam 8'e kadar gezebilirsiniz. Normal giriş ücreti 35 TL ama öğrenciyseniz 28 TL'ye girebilirsiniz.

Sponsorları IEG Turkey, Piu Entertainment, Hürriyet, Power Love FM olan sergi hakkındaki detaylı bilgiyi Biletix'ten bu linke tıklayarak da öğrenebilirsiniz.

Şimdi size etkilendiğim bazı eserleri göstereceğim. Baktıktan sonra belki gitme isteği duyarsınız.

İçeri girince sizi karanlık bir oda karşılıyor. Odada aşağıda gördüğünüz gibi koltuklar var ve ışıklı bir şekilde "Abandon Hope" yazıyor. Hope'a açıklama olarak da aşağıda "Weekdays 9am-5pm" var. Yani hafta içi 9-5 arası umut yok. Bunun çalışma saatleri aralığı olduğunu hesaba katarsak oldukça göndermeli.


Devam edince graffiti malzemelerinin bulunduğu odaya geliyorsunuz.




"Sweet Tooth" adını verdikleri odada Banksy'nin eserlerinin basıldığı kurabiyeleri görebiliyorsunuz.



Aynı şekilde Banksy'nin yazılarının olduğu tişörtler de %100 Unofficial odasında.


Bu da çok meşhur olan "Girl with a balloon" isimli resim. Serginin konsepti de bu kız üzerinden çıkıyor ve etkinlik sosyal medyada #KırmızıBalonunPeşinde etiketini kullanıyor. Bu etiket ile internetten paylaşımları da takip edebilirsiniz.




Serginin sonunda ise alışveriş yapabilirsiniz. Baskılı tişörtler, kanvaslar, bardaklar, kalemler, anahtarlıklar, kolyeler hatta tabureler bile mevcut.





Vaktiniz olursa gezin derim. Herkese bol sanatlı günler diliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder