26 Ağustos 2014 Salı

Emmy Ödülleri 2014

Arka arkaya çok ses getiren iki ödül töreni yapıldı bu hafta: MTV VMA ve Emmy. İkisi de alanında önemli gecelerden. Bir dizikolik olarak bu geceye de blogumda yer vermek istedim.

Yazıya kırmızı halı geçidi ile başlayacağım. Sofia Vergara'ya hayran olduğumu söylemek istiyorum. Fiziği muhteşem ve Roberto Cavalli imzalı kıyafeti inanılmaz yakışmış.

Bunun dışında Sarah Silverman'ın Marni tasarımı elbisesi çok güzel durmuş. Özellikle renginin tenine uyumu harika görünüyor. Zac Posen imzalı elbisesiyle Lucy Liu da göz dolduruyor. Bir başka Zac Posen seçimi de Heidi Klum'dan gelmiş ve tabii ki harika taşımış elbiseyi. Julia Roberts ise Elie Saab'ı tercih etmiş ve fiziğiyle herkese meydan okumuş. Anne adayı Hayden Panettiere ise Lorna Sarbu tasarımı kıyafetiyle karnını göstermekten çekinmemiş. Anna Gunn da doğal makyaj ve saçıyla Jenny Packham elbisesini çok güzel taşımış. Halle Berry ise Julia Roberts'ın izinden gidip Elie Saab giymiş ve tenine gül kurusu rengi çok hoş olmuş. Son olarak Camila Alves, Zuhair Murad imzalı kıyafetiyle vücudunu cesur bir şekilde sergilemiş.






Şimdi de törene geçelim. Los Angeles'taki Nokia Tiyatrosu'nda gerçekleşen törenin sunuculuğunu Seth Meyers üstlendi ve izlerken oldukça eğlendim.

"Jokes are like nominees, they can't all be winners." diyerek sözlerine başlayan Seth Meyers çeşitli dizilere laf sokmaktan da çekinmedi. "How I Met Your Mother"ın finaliyle ilgili de "Dexter lived. Jesse Pinkman lived. But your mother didn't make it." yorumunda bulundu. En komik an ise "Cable looks at Netflix the way Justin Bieber looks at One Direction - through a cloud of marijuana smoke." dediği andı.

Drama dalında en iyi dizi ödülü "Breaking Bad"e verildi. 16 ayrı kategoride aday gösterilen "Breaking Bad", gecede toplam 4 önemli ödülün sahibi oldu. Ekipten Bryan Cranston (Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu), Aaron Paul (Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu) ve Anna Gunn (Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu) ödül alan isimler.


Komedi kategorisinde beşinci kez ödül "Modern Family"e sunuldu. Arka arkaya beş yıl ödül alarak rekor da kırmış oldu ve "Frasier" dizisinin elinden bu sıfatı aldı. 


Ödülleri başlık altında toplamak gerekirse;

DRAMA DALI

En İyi Dizi: "Breaking Bad"

En İyi Kadın Oyuncu: Julianna Margulies, "The Good Wife"

En İyi Erkek Oyuncu: Bryan Cranston, "Breaking Bad"

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Aaron Paul, "Breaking Bad"

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Anna Gunn, "Breaking Bad"

En İyi Yönetmen: "True Detective" - "Who Goes There" (Cary Joji Fukunaga)

En İyi Senaryo: "Breaking Bad" - "Ozymandias" (Moira Walley-Beckett)

KOMEDİ DALI

En İyi Dizi: "Modern Family"

En İyi Kadın Oyuncu: Julia Louis-Dreyfus, "Veep"

En İyi Erkek Oyuncu: Jim Parsons, "The Big Bang Theory"

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Ty Burrell, "Modern Family"

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Allison Janney, "Mom"

En İyi Yönetmen: "Modern Family" - "Vegas" (Gail Mancuso)

En İyi Senaryo: "Louie" - "So Did The Fat Lady"

TV FİLMİ VEYA MİNİ DİZİ

En İyi Dizi: "Fargo"

En İyi Kadın Oyuncu: Jessica Lange, "American Horror Story: Coven"

En İyi Erkek Oyuncu: Benedict Cumberbatch, "Sherlock: His Last Vow"

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Martin Freeman, "Sherlock: His Last Vow"

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Kathy Bates, "American Horror Story: Coven"

En İyi Yönetmen: Colin Bucksey, "Fargo" - "Buridan's Ass"

En İyi Senaryo: "Sherlock: Steven Moffat, His Last Vow"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder