18 Eylül 2014 Perşembe

Lady Gaga’s artRAVE: the ARTPOP Ball

     Dünya gözüyle bir Lady Gaga da gördük bu salı günü. Havaalanına geldiği andan itibaren gündemden düşmedi ve konserin de yankıları biraz sürecek gibi. Şimdi size nasıl bir konserdi anlatmak istiyorum.


     Her konserde yaptığım gibi en önden güzel bir açıdan konseri seyredebilmek için sabah saat 10 civarı İTÜ Stadyumu'na vardım. Daha önce yazdığım yazılar ilgililere iletilmiş olacak ki bu sefer her yerde stadyumu gösteren ok işaretleri asılıydı. Rahatlıkla giriş kapısını bulduk ve bizden önce yaklaşık 60 kişinin geldiğini gördük. Gerçekten oldukça değişik giyinmiş, yaratıcılığı zorlamış seyirciler mevcuttu. Çoğu kişinin de yaşı küçüktü ve veliler vardı etrafta. Yaşları biraz daha büyük olanlar konsere akşam 7 gibi gelmeye başladı.

      Ana giriş kapısından yine izdihamla içeri girip kategorilere ayrıldık. İTÜ'de gittiğim üçüncü konser bu ve giriş kapısı olayını hala düzeltmediler maalesef. Bu izdihamın yaşanmaması adına kategoriye ayırım ilk kapıda yapılmalı diye düşünüyorum.

     Sıraya girip bu sefer de saatin 5 olmasını bekledik. 4 buçuk civarı güvenlik görevlileri kimlikleri hazırlamamızı söyledi. Çoğu kişi kimliğini getirmemişti ya da yaşı tutmadığı halde yanında velisi olmayanlar vardı. Lübnan'dan konseri izlemeye gelen üç kişi de pasaportları yanında olmadığı için sorun yaşamıştı ama tercümanlık yaparak bu sorunu halletmelerine yardımcı oldum. Sonrasında arkadaş olduk ve konseri beraber izledik. En sevdiğim şey konserde arkadaş edinmek ve artık Lübnan'da yerim bile hazır!

     İzin verildikten sonra deli gibi yokuşu koşarak indik ve bariyeri kaptık. 4 Türk ve 3 Lübnanlı arkadaşlarımla beraber oturup DJ Lady Starlight'ın çıkmasını bekledik. Akşam 7 buçuk gibi sahneye çıktı. Bas sistemi o kadar kötüydü ki maalesef çoğu kişi zevk alamadı dinlerken onu. Güvenlik görevlilerinden bazıları da kulaklarına kulaklık takmıştı.

     Saat 9'a doğru da aniden sahnedeki perde indi ve Lady Gaga omuzlarda taşınarak geldi. O kadar ani oldu ki herkes bir anda çığlık atıp yerinden fırladı. Lady Gaga hayranlarının zaten oldukça heyecanlı olduklarını belirtmek isterim. Tek bir hecesinde bile hepsi çığlık atmaya hazır bekliyordu.


     Kanatlarıyla beraber ilk olarak "Artpop" şarkısını söyledi. Konser setlist'inde yer alan çoğu şarkıyı da söyledi zaten. Üstelik verdiği molalar iki dakikayı geçmiyordu. Nasıl yorulmadı hala aklım almıyor.


     Bazı şarkılarını buz kristallerini andıran piyanosu başında seslendirdi ve çıplak sesinin oldukça güzel olduğunu belirtmek istiyorum.





     Fotoğraflardan da anlayabileceğiniz gibi gerçekten "Artpop Ball" konseptini yaşattı bize. Kendi de eğlendi, bizi de eğlendirdi. 





     Kostümleriyle adeta aykırılığın sınırlarını zorladı. Onun gibi giyinen hayranlarını da hep savundu ve farklı olmanın güzel bir şey olduğu mesajını verdi.

     Seyircilerle kontağı da oldukça fazlaydı. Hatta İrlanda'dan gelen bir hayranını sahneye çıkarttı. Kızcağız kalpten gidecek diye çok korktuk zira uzun bir süre tepki veremedi kendisi. Ağlamaktan makyajı bozuldu zaten. Konser çıkışında kıza rastladım ve hala ağlıyordu. Dediğim gibi hayranları Lady Gaga için deliriyor.


     Böyle sansasyonel bir şarkıcı konsere gelir de sahnede soyunmaz mı? Soyunur. O da öyle yaptı. Her şarkı için farklı bir peruk takan Lady Gaga, peruğunu fırlatıp arkasını dönerek sandalyeye çıktı. Korumalarının yardımıyla gözlerimizin önünde giyinip soyunarak şovunu yaptı.





     Rengarenk bir kostüm giyerek "Bad Romance" şarkısını söyledi bu şovundan sonra. Eski şarkılarına da yeni şarkılarına da son güçleriyle bağırarak seyirciler sürekli eşlik etti.


     Son şarkı olarak "Gypsy"i söyledi. Herkes bitiyor diye son kalan kuvvetleriyle bağıra bağıra söyledi onunla. Konser bitiminde de dansçılarıyla beraber selam vererek sahneden ayrıldı. Yine bekleriz Lady Gaga'cığım!



Notlar
  • Neredeyse her şarkısının başında İstanbul'u ne kadar sevdiğinden bahsetti. Bu anı çok beklediğini belirtti. 
  • Dansçısı Gianinni Semedo Moreira ile tanışma imkanım oldu. Daha önce Cirque du Soleil için geldiğinde de tanışmıştık ve gerçekten çok samimi birisi.
  • Lübnanlı arkadaşlar konseri izlemek için Türkiye'ye geldiğine göre nasıl Lady Gaga hayranları olduğunu siz düşünün.
  • Diamond Circle gibi bir kategoriden bilet alıp neredeyse bir arkadaki kategoriye kadar geri gelip bariyerde elinde içeceğiyle kokteyle gelmiş gibi duran insanları anlamıyorum. (Her konserde karşılaşıyorum böyleleriyle.)
  • Lady Gaga dansçılarının vasıtasıyla seyircilere peluş oyuncaklar attı ve neredeyse üç kere konfeti yağmuru yaptı.
  • Turne ürünü olarak sadece kuşe kağıda basılmış turne kitabını ve birkaç çeşit tişörtünü getirmişti. Biraz daha çeşit olsaydı keşke zira herkesin maddi durumu bir tişörte 60 TL vermeye yetmeyebilir.

     Sponsorlara ve organizatörlere (Pozitif Live, Kral TV, Doritos, Yandex, MAC Kozmetik, Star TV, Hürriyet, Maximusic!, Metro FM ve aklıma gelmeyen nicelerine) bu gece için çok teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder