9 Temmuz 2018 Pazartesi

Dil Eğitiminin Önemi & Tavsiyeler / Significance of Language Learning & Tips

Selam!

Hi!

İngilizcenin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğunu biliyoruz, konuşulan ortak dillerden bir tanesi olduğunu da. İlk başta zorunlu bir şey gibi gelebilir kulağa ancak insanlarla tanışınca, şirketlerle çalışmaya başlayınca ya da sadece kendi isteğinizle seyahat edince bile İngilizce konuşmanın ne kadar önemli olduğunu anlıyorsunuz. Günlük koşuşturma içerisinde belki dil öğrenmeyi en sona atıyoruz ama bu işi ne kadar erken halledersek o kadar fayda sağlarız aslında.

We already know that English language is an indispensable part of our lives and it is one of the most common languages. It may sound obligatory at first but when you meet people, begin working for companies or travel on your own accord, you realize how significant it is to speak English. In the daily hassle, we often tend to put it off, however, the sooner we are done with learning the language, the better outcomes we may get. 



Dil eğitimine yönelince de istemsizce ikiye ayrılıyoruz. Ülke sınırları içerisinde mi eğitim görmek lazım yoksa bir cesaretle yurt dışına gidip mi bu işi yapmalıyız? İlk seçenek hep daha kolay gibi görünse de yurt dışı eğitim kadar etkili değil aslında. Bir dili en güzel öğrenme yöntemi yerinde yaşayarak tecrübe etmek. Etraftan çok hikaye de duyarız bununla ilgili. Sadece seyahat etmeye öylesine giden biri bile gittiği ülkenin dilinden, kültüründen bir şey kapar gelir. Düşündüğümüzden çok daha yatkınız dil öğrenmeye. Sadece içimizdeki isteğe biraz kulak vermemiz gerekiyor.

When it comes to the language learning, we get torn between two options involuntarily. Should we learn the language within the borders of our country or should we do this with all our courage in a foreign country? The first option always seems like an easy way out, but actually it is not as effective as the latter. The best method to learn a language is to experience it within that country. Even a person who travels for purposes of leisure, learns something about the language, the culture. We have more tendency to learn a language than we think. We just need to pay attention to the sound within.



Böyle büyük bir işe tek başına kalkışmak zor elbette. Vizesiyle ayrı, konaklamasıyla ayrı, uçak biletiyle ayrı, her şeyle uğraşmak lazım kısacası. İşte tam da bu anda dil okulları yardımınıza koşuyor. Eğer sizin de kafanızı bu sorular kurcalıyorsa gözünüz kapalı EF Dil Okulları'nı tercih edebilirsiniz. Diğer okullardan farkı ne derseniz öncelikle aracı kurum olmadıklarını ve kendi okullarına yönlendirdiklerini belirtmeliyim. Yıllardır bu sektörde yer alıyorlar ve çok tecrübeliler. Ülke, şehir, konaklama ve dil açısından da size birçok seçenek sunabiliyorlar.

It is rather hard to do this all alone. You have to deal with the visa procedure, accommodation, flight tickets and so on. At this point, language schools help you out. If you are troubled by such questions, you can choose EF Language Schools without any hesitation. There are many reasons that might lead you to become an EF student. To begin with, they are not agents, they place you in one of their own schools. They have been actively serving in this industry for years, so they have a huge amount of experience in that area. They have a lot of options in terms of countries, cities, accommodation and languages. 


İngilizcem çok iyi, başka bir dil öğrenmek isterim derseniz de buna imkanınız var. İngilizce dil eğitim programları da çok seçenekli. 18-25 yaş arası gençlerin olduğu grupta yaşıtlarınızla da okuyabilirsiniz, iş hayatınızda kullanabileceğiniz profesyonel bir İngilizce eğitimi tercih edebilirsiniz ya da kısa zamanda çok yol kat edebileceğiniz farklı bir programa yazılabilirsiniz.

If you are certain about your English language level, you might go for another one. You might want to study with people who are between 18-25 years old, you might prefer to learn a professional English or you might go for a different short program in which you can level up quickly.   

Yukarıda da belirttiğim gibi bütün süreçle deneyimlerinden faydalanarak ilgilenen EF Dil Okulları her zaman yanınızda oluyor. Karar aşamanızdan ülkeye dönüşünüze dek desteğini hissettiğiniz bir kurum. Hazır tatil dönemi gelmişken sizce de dil öğrenmek için en uygun zaman değil mi?

As I stated above, EF Language Schools that take care of everything based on their experience, stand by you at all times. From the moment you decide to the day you return to your country, you will feel their support. Since it is summertime, don't you think it's the right time to learn a language?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder